Cocoon eli Kotelosumu

Aloittaja PetriKe, 06.08.2006, 12:38:48

« edellinen - seuraava »

wm-x

Hieno kuva! Hyvinhän se oma tekemä jalusta seuraa, onneksi olkoon vaan. Olet kovan työn tehnyt toimivuuden saavuttamiseksi.

Timpe

Lainaus käyttäjältä: J Piira - 29.08.2016, 20:57:30
Viimeyönä kuvailin kolmisen tuntia Kotelosumua...

Joo, hieno lopputulos ATM-jalustalla ansaitsee kyllä kehut, komea loppukuva! :cool:
- Timo Inkinen

J Piira

Kiitoksia kommenteista. Kuvailin tuon 120 ja 180 s:n valotuksilla  yht 66 kuvaa. Edellisinä talvina Newtoniani vaivannut tähtien venyminen hännäksi näyttäisi hävinneen . Voisikohan johtua siitä, että nyt apupeili on luultavasti kauenpana okulaarista? 
- Jukka -

Timpe

Tästä kohteesta oli sen verran kiusaa hampaan kolossa eli surkeita vanhoja räpellyksiä, että tämä oli ihan pakko kuvata uudelleen tänä syksynä... :smiley:

Tämä on myös ensimmäinen mosaiikkikuva, jonka tein PixInsightilla (ks. liitekuva kahdesta osakuvasta, joista tämä harsittiin kasaan). Lisäksi tämän projektin aikana opeteltiin AP1200GTO jalustan käyttöä. Aikaa mokomaan meni viisi yötä (3.9. + 9.9. + 14.9 (Kotelo-sumu) + 21.9 + 30.9.2016 (pimeä sumu sen vieressä)). Kuvalinkistä aukeaa suurempi 1000x2525 px (1404,32 KB) kuva, johon merkitsin muutamia taustataivaan galakseja. Taivaanvahdissa on myös tämän vaakaversio, mutta tuota liitekuvaa kahdesta RGB-vaihekuvasta ei ole muualla:
http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/58029



Valotuksia 10" RCT-putkella (@1336mm) näin:
6h30min + 6h50min = 390min + 410min = (13x10min + 19x10min + 7x10min) + (22x10min + 19x10min) = Kotelosumu + pimeä sumu.
Nyt tämä kohde taitaa jättää viimeinkin allekirjoittaneen rauhaan, mutta heitetään täkyksi muille linkkikuva noista taustataivaan pimeistä sumuista.

PS. Jarilla on sitten "vastatööttäys-oikeus" aiemman kommenttini perusteella. Tämän kohteen sävymaailma näyttää asettuvan lähelle inhoamaani "blondipinkkiä" sävyä, kun kuvalle tekee taustataivaan värineutralisoinnin ja väreille kalibroinnin sen päälle  :wink:
- Timo Inkinen

Murtsi

Wau  :cool: tulipa Timpeltä kunnon pläjäys, ei tuossa ole kyllä ollenkaan moitittavaa ja hyvin tehty mosaiikki, onnittelut.

Sattumoisin kuvasin itsekin tämän sumun koska edellisestä kerrasta on jo jonkin verran aikaa ja silloin käytin vielä JS jalustaa seurannassa http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=73.msg64161#msg64161, no, nyt on eri välineet joilla leikkiä. Kuva on kuvattu kolmena yönä lokakuun alussa 2-4.10.2016. Minun ei tarvinnut tehdä mosaiikkia saadakseni kuvaan samat sumut kuin Timpelläkin on (+lisäksi vielä muutakin), sattuu olemaan sen verran eroa näkökentässä verrattuna Timpen kenttään  :grin:, tuo "pimeä" sumu jatkuu pitkälle kuva alan oikealle puolelle joten tästä saisi myös mosaiikin näin halutessani mutta se jäänee sitten toiseen kertaan. Tähtiä tuolla alueella on reilusti ja ne hieman aiheuttivatkin päänvaivaa käsittelyssä, ensimmäiset versiot eivät miellyttäneet silmää ollenkaan ja sen takia sainkin kuvan käsiteltyä vasta nyt, kun olin sen antanut hieman odottaa sopivaa inspiraatiota...

Tarkemmat kuvaustiedot astrobinissä.


Ari Haavisto

Komeita kuvia. Timpen kuva on jotenkin kovin jouluinen. Joulukorttiainesta.
Rebel 600S (Newton 600mm F4)
SW 400P Flextube Synscan GOTO (400/1800mm)
SW300P & NEQ6 Pro
Celestron C8, RET45
ASI183MM

Pierro Astro ADC-korjain
Televue Powermate 2.5x, 4x ja 5x, APM 2,7x & 1,5x comacorrecting barlow
Starlight Xpress suodinpyörä 7x1 1/4"

VP

Timpen kuva on kyllä hieno! Parannusta edellisiin yrityksiin on huomattavasti.

-V

vehnae

Töööt!

Joo, todella hienoja ovat molemmat :cool:!

Timpe

Tattis! :smiley:
Omalla kohdalla suureksi eduksi voinee laskea PhotoShop käsittelyn "kaaosteoriasta" irtipääsemisen, sillä PixInsightilla tuo sumujen esiin kaivaminen sujuu vain niin paljon paremmin ja hallitummin kuin Photarissa. Toinen edistys on ollut siirtyminen paremmin hallittavaan fyysisesti pienempään kuvausputkeen (sen 300/1500mm Newton rotjakkeen sijasta). Ja hienon vertailukuvan tuo Murtsikin teki! :smiley:  Nyt ei ole oltu yksityisviesteillä yhteyksissä kuvauskohteista, joten sattuma korjasi tällä kertaa satoaan.
Tästä linkistä näkyy sen pimeän sumun laajuus paremmin, mistä Murtsikin kertoi: http://tvdavisastropics.com/astroimages-1_00003e.htm (Pitäisi varmaan kuvata nuo pölyalueet erikseen omaksi loppukuvakseen, mutta taitaa jäädä säiden takia tekemättä.) Tuo pieni heijastussumu vieressä on muuten VdB 147 ja pimeä sumu Barnard 168.


- Timo Inkinen

akj

#129
Ari Jokinen
- Takahashi Mewlon-210

Kharan


tuunari

Hei,
Tässä kauden avaus kuva. Kuvaamisen aloitin lauantaina DS-tapaamisen yhteydessä, käyttäen ensi kertaa etänä kotona olevaa havaintolaitteistoa. Kaikki toimi hienosti. Toinen sessio oli su-ma yönä ja valoa pinoon kertyi 7,8h.

http://www.astrobin.com/314171/
-pasi

Timpe

Wau, tuunarin kuva on upea, kannattaa katsoa täysresolla...  :cool:
Onnistunut kuvankäsittely ansaitsee vielä erityismaininnan, sillä tuo on ainakin minulle jotenkin hankala ja työläs kohde, jotta vetysumun, heijastussumun ja pimeät sumut saa tähtien kanssa noin nätisti balanssiin!
- Timo Inkinen

Ransu

Erittäin hieno kuva Pasilta, kannattaa ehdottomasti katsoa!
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

naavis

Olen tämä kerran jo vuosia sitten (vielä järkkäriaikana) kuvannut, mutta nyt piti ottaa uusiksi. Sattumoisin kuvakenttä on liki saman kokoinen, vaikka laitteet ovat vaihtuneet kokonaan. Kamalan paljon lopputulos ei muuttunut muutenkaan. Valoa tässä on yhteensä hieman alle viisi tuntia. Aika paljon lisää pitäisi kerätä, että saisi esiin noita pimeitä sumuja paremmin.