NGC7000 - Pohjois-Amerikka sumu

Aloittaja Timo-Pekka Metsälä, 05.08.2006, 22:04:56

« edellinen - seuraava »

wm-x

Ei näiden kuvien jälkeen kehtaa omaa laittaa edes esille. Mutta lasketaan nyt tasoa edes seuraavalle kirjoittajalle. Tässä oma tekele. Kauden ensimmäinen omasta observatoriosta.  Tuntuu ettei muista mitään kuvankäsittelystä enää, mutta jotakin näkyviin sai.

Nikon D5200, sw 80 ed, 0.8 ts reducer. Valoa 55min 30sec-1min pätkissä. iso 1250:






Kuulapaa

Tuohan on huikea kuva 55min valotuksella ja vielä 0,5 - 1 min pätkissä!
Kun itse tekee niin saa sellaisen kun tulee.
http://www.kuulapaa.com/

wm-x

Kiitos paljon! Paljon on työtä vaatinut uusi kalusto ja havaintopaikka. Hieno hetki oli saada tämä kuva valmiiksi, ehkä omat odotukset olivat vain liian kovia.

eehy

Testasin C11 Hyperstaria tähänkin kohteeseen uudessa pimeässä havaintopaikassani Sammatissa ilman saastesuotimia. Värit nousevat siellä näin otetuissa kuvissa paremmin esiin eikä kuvaa tarvitse käsitellä yhtä paljoa.

@Vehnae: Hyperstarissa ratkaisin diffraktiopiikkiongelman pistämällä pyöreän vaahtomuovisen levyn peilin edessä olevan epämuotoisen Canon 60Da järkkärin eteen. Sama toiminee RASA:ssa. Hieman levy varjostaa valoa, mutta tähdet piirtyvät näin symmetrisinä.

Kuva on hieman kropattu, tarkemmat tiedot tiedostonimessä.

einari

#439
Hienoja Hyper-kuvia.
Ainakin tässä näkyy hieman diffraktio piikkien tynkiä.
Eli kameraan menee muutama johto symmetrisesti ?
___
Tapio

vehnae

Lainaus käyttäjältä: eehy - 02.09.2015, 10:46:04
Hyperstarissa ratkaisin diffraktiopiikkiongelman pistämällä pyöreän vaahtomuovisen levyn peilin edessä olevan epämuotoisen Canon 60Da järkkärin eteen.

Hyvältä näyttää! Miten kiinnitit levyn?

eehy

Kiitos kommenteista. Kameraan ei mene lainkaan johtoa ja se toimii langattomalla kauko-ohjauksella. Johto voisi aiheuttaa jonkinlaista epäsymmetristä jälkeä kuvaan. Hieman hämmentävää on, että kuvassa tosiaan näkyy symmetrisiä piikkejä 90 asteen kulmassa. Pyöreän levyn pitäisi peittää koko suorakaiteen muotoinen kamera. Ehkä kauko-ohjaimen oma johto on jäänyt pilkottamaan jostain. No, onneksi jälki on symmetrinen.

Levy on leikattu makuualustan vaahtomuovista, maalattu mustaksi ja on munkkirinkilän muotoinen. Se pysyy näin itsestään paikallaan Hyperstarin nokalla.

RL

Eehyllä erittäin hieno kuva!

VP

Tämmöisen napsaisin eilen illalla. Jotenkin nyt olen tykästynyt näihin laajempiin kenttiin, mukava tonkia kotosalla pieniä sumupalleroita ja tähtijoukkoja yms mitä on vahingossa (lue: suurella harkinnalla ja ammattitaidolla :wink:) osunut kuvaan.

Mitähän tuo vihreä höttö on NGC7000 oikealla puolella? Sitä oli muistaakseni myös pelikaanin vasemmalla puolella tovi sitten kuvaamassani lähikuvassa. Tässä se varmaan häviää kovemman kontrastin ja lyhyemmän valotusajan vuoksi.

Modaamaton 6D | Sigma 105mm f/2.8 | Astrotrac
24x5min | f/2.8 | ISO 800

akj

Ari Jokinen
- Takahashi Mewlon-210

VP

Lainaus käyttäjältä: akj - 13.09.2015, 17:10:49
Hieno kuva W1lleM:ltä !

Ari

Kiitti Ari! Itse olen tähän melko tyytyväinen myös. Tähtien saaminen omalle layerilleen antaa paljon mahdollisuuksia, kun voi paikallisesti tummentaa ja lisätä valoisuutta sumumateriaaliin. Näin (ainakin yritin) saada kuvasta kolmiulotteisemman mukailemalla sumujen struktuuria.

-V

akj

Hienoja kuvia porukalla ja niistä inspiroitumalla kokeilin myös Pohjois-Amerikka sumun kuvausta.

Kuva 15.09.2015 yöltä. Sommittelu ei ihan paras mahdollinen, laitoin vain goton menemään sumuun ja kun sopivasti löytyi heti guidaus tähti (OAG) niin annoin vain mennä. Ensi keralla täytyy olla tarkempi. Valotusta 1,4 tuntia. Ei mennyt ihan putkeen kun en huomannut kosteuden kertyvän linsille ja viimeiset 5 kuvaa olivat vähän suttuisia mutta pinosin kuitenkin. Täytyy varmaan jokin lämmitys panta tuohon rakentaa.

20x260s, ISO800

Canon 40D, TS ED 102mm F7, CLS CCD

http://astrob.in/210998/0/

Ari
Ari Jokinen
- Takahashi Mewlon-210

vehnae

Noniin, vihdoinkin pääsi uusi laitteisto tositoimiin DS-tapaamisen myötä. Auto täynnä kalustoa huristelin Artjärvelle perjantai-iltana, ja kuvauskelejä oli tarjolla sekä lauantain että sunnuntain vastaisena yönä.

Lauantaina ensimmäisen kuvauskohteen laskettua liian alas kuvasin aiemman ensivalokohteen alkuperäisellä suunnitellulla rajauksella (ensivalo oli "kokeillaas nyt"-räpsy). Guidaamatonta valoa tässä on viiden minuutin LRGB-ruuduissa 25:25:25:25 minuuttia eli yhteensä 1h 40min. L-suotimena toimi IDAS LPS-P2 valosaastesuodin. Lopputuloksessa eniten hämmensi signaalin puhtaus, vaikka valotusta on alle pari tuntia niin mitään kohinanpoistoa en kokenut tarpeelliseksi käyttää. Toisaalta kohdekin on kirkas, mutta valovoima tuskin on tässä haitaksi :azn:. Hyvällä datalla mitään erityisiä käsittelykikkoja ei tarvinnut hyödyntää: PixInsightissa ensin raakakuvien kalibrointi, deconvolution, värikalibrointi, alustava venytys ja LRGB-yhdistäminen ja lopuksi Lightroomissa värien ja kontrastin hienosäätö.

Jos kuvaa lähtee tarkastelemaan tarkemmin, niin meksikonlahden pimeästä sumusta erottuu useita vasta muodostuvien tähtien synnyttämiä Herbig-Haro -kohteita, jotka näkyvät kuvassa punaisina pisteinä. Toinen mielenkiintoinen kohde on vasemmasta alanurkasta löytyvä turkoosi piste, jolle en vielä onnistunut löytämään mitään erityistä kuvausta. J2000-koordinaatit ovat 06h 21m 37s +23 35' 14" jos joku haluaa/osaa tehdä salapoliisityötä.

Isompi kuva ja tekniset tiedot Astrobinissä.



Timpe

Mykistävän komea lähikuva ja hyvä, että uusi laitteisto alkaa pelittämään. Muuta en sano... :cool: :lipsrsealed:
- Timo Inkinen

Murtsi

Jarilta upea kuva  :cool: laitteeet näyttävät olevan hyvässä säädössä, kuvassa ei ole mitään moitittavaa.

Tuli otettua muutama ruutu minullakin tästä kohteesta, tuollaisena välipalana koska sattui olemaan sopivasti hollilla, olen kuvaamassa toista kohdetta mutta vaihtelun vuoksi päätin kuvata tämän tähän väliin. Tarkemmat kuvaustiedot astrobinissä.