NGC7000 - Pohjois-Amerikka sumu

Aloittaja Timo-Pekka Metsälä, 05.08.2006, 22:04:56

« edellinen - seuraava »

PekkaR

Vuosi sitten tämä oli esimmäinen kohteeni Hyperstaarilla. Silloin focusoin putken omalla focuserilla, joka on hankala hyperstarilla. Nykyään apuna on MicroTouch Autofocuser ja Focusmax. Apupeilin kiinnitys korjauslasissa oli löysällä ja kollimointi muuttui aina kun putkea siirsi. Nyt sekin on kiristetty, mutta kollimointi vielä tekemättä. On kuitenkin parempi, kuin viime talvena. Tulos parani vuodentakaisesta, mutta tähdet vielä pisaran muotoisia.
Ha 9x300", OIII 9x300" ja SII 9x300"



Muita kokoja on https://www.flickr.com/photos/113412000@N03/15003767383/sizes/z/

Pekka

Celestron C9.25, NEQ6, Hyperstar, Atik 460EXm, Antares 0.63, ym...

https://www.flickr.com/photos/pekkaruohomaki/

einari

Ei tähdet näytä kovin pahoilta edes täydessä koossa.
Oletko varma ettei tuossa ole vaan seurantavirheitä ?
___
Tapio

PekkaR

En usko että seurannassa on suurta heittoa. Kuvausta aloittaessani oli vaikeuksia seurannan kanssa ja olin jo lyömässä hanskat tiskiin. Tarkistin kuitenkin napasuuntauksen ja se oli aika ok. Sitten kiristin seutanta putken kiinnityksen. Se on kiinnitetty teräsnauhoilla alumiiniputken ympärille. Lämpötila oli noin -5 astetta ja oli vähän löysällä. Koitin vielä uudestaan ja seurantakäyrä ikäänkuin jäätyi paikoilleen. PHD2 teki harvkseltaan korjauksia ja seuranta pyksyi hyvänä.
Celestron C9.25, NEQ6, Hyperstar, Atik 460EXm, Antares 0.63, ym...

https://www.flickr.com/photos/pekkaruohomaki/

vehnae

Tätä tämä tähtivalokuvaus parhaimmillaan on, käsittelin nyt jo kolmannen kerran samat datat uudestaan, jospa tällä kertaa olisi vähän pidempään tyytyväinen. Kontrastin hallinta on tässä yllättävän haastavaa, kun musta menee noissa pimeissä sumuissa niin helposti tukkoon.

50min per HST-kanava = 2,5h. Tekniset tiedot ja isompi kuva Astrobinissä.





J-P

Hei,

Pikainen otos viime yöltä, ehdin valotella nelisen tuntia ennen pilvien tuloa.
Blogipostaus aiheesta: www.astroanarchy.blogspot.fi/2014/10/the-cygnus-wall.html




J-P

Kuulapaa

#410
Pannaan J-P:n perään kuohitun Nikon D5100:n HA tuotos (ronski sanaleikki sallittakoon). Sama kuva on tuolla modiketjussa.


EDIT 8/1: D5100 monomod, 4x600s, ISO800, 12nm HA filter, hieman enemmänkin irtoaisi, mutta parempi hakea lisää ruutuja ensin.

Vähän lisää valoa se kaipaa, mutta oikein kohtuullinen kun ottaa huomioon kennon kokeman puoskaroinnin.
Kun itse tekee niin saa sellaisen kun tulee.
http://www.kuulapaa.com/

J-P

Kuulapaalla on mielestäni hieno otos, mielenkiintoinen sommittelu ja nappiin osunut tarkennus. Kun ei ole valotusaikaa mainittu, niin vaikea sanoa kestäisikö kuva enempää venytystä, ainahan voi jatkaa valotuksia, jos niitä on liian vähän, kuten mainitsitkin.

Julkaisin "Joutsenen Suuresta Muurista" nyt kuvan myös visuaalisissa väreissä. Isompi kuva ja sen tiedot löytyvät blogistani, http://www.astroanarchy.blogspot.fi/2015/01/cygnus-wall-in-visual-colors.html



J-P

wm-x

#412
''Uuden'' panagor 135 f2.8 linssin testausta. Pinossa ei ole kuin 2x15sec ja 1x30sec, Photoshopilla pinottu ja käsitelty. Kamerana samainen nikon 5200.

EDIT: löysin muutaman vähän huonomman ruudun mukaan, valoa nyt n. 3min.


wm-x

Nikon 5200, nikkor 180 ed ais. 45min, 25sec pätkissä.

Cith

Ja julkaisukynnys omille sätöstyksille kasvaa kausi kaudelta mut tossa taas laajempaa...

500D mod, Sigma 50mm, EQ3-2, 54min.
AkiH

VP

Viime syksynä tuli kuvattua tätä ensimmäistä kertaa. Silloin ei vielä taidot riittäneet kuvan käsittelyyn johtuen isosta kohteesta, en saanut vinjenttejä kuriin vaikka kuinka yritin. Tässä pari kuukautta sitten aloitin opettelemaan Iris -nimistä ohjelmaa juurikin gradientin ja vinjentoinnin poistamiseen. Nyt kun on selvät sävelet kuinka se tehdään sain keräämästäni datasta paljon enemmän irti. Ei tuo vieläkään ole mikään kummainen kuva, mutta ensiyritelmäksi olen ihan tyytyväinen.

6D + Sigman 120-300mm f/2.8, n. tunti valotusta.

vehnae

Viikonloppu alkoi saapuessani kotiin lauantai-aamuna makoisten lentokoneessa nukuttujen kahden tunnin yöunien jälkeen. Päivä vierähti nukkuessa, ja kun sääennusteet näyttivät hyvältä niin iltapäivällä uusi laitteisto autoon (mahtui!) ja nokka kohti Artjärveä. Laitteet sain pystyyn hyvissä ajoin, ja hämärän tultua pääsin heti aloittamaan uuden laitteiston valmistelua. Tarkennusparametrien arpominen SGP:lle, napasuuntaus (arvattiin pohjoinen valoisassa väärin, päästiin kääntämään koko 80kg painavaa kokonaisuutta..), kollimoinnin tarkastus (vaatii säätöä, mutta ei pahasti metsässä), taivasmallin rakennus ja filtterioffsettien alustava laskenta sujuivat tottakai kommellusten merkeissä. Pari minuutin valotusta näytti ihan hyvältä, joten oli aika ottaa vähän pidempi testivalotus.

Kohteeksi valikoitui Pohjois-Amerikka -sumun ionisaatioseinämä, jonka olin suunnitellut kuvaavani kunnolla tässä kauden alussa. En edes rajannut kohdetta sen tarkemmin, vaan naksautin tähtikartasta kohteeksi NGC 7000 ("kuvataas nyt jotain testiksi") ja katsoin että seinämä oli jollain tavalla ruudussa. SGP:ssä laitoin erillisen viiden minuutin L-ruudun valottumaan, vähän epäillen että mitä tästä tulee sillä guidausta en ollut vielä ehtinyt miettimään.

No, tulihan siitä. Tähdet olivat pyöreitä ja seinämä erottui kirkkaana kuvassa. Seuraavaksi valottelin värikanavat edelleen käsin ja leukaa saikin sitten hetken kaivella Tähtikallion rinteestä :cool:.

Eli teknisenä infona putki Celestron 11" RASA, jalusta 10Micron GM1000HPS ja kamera QSI 690. 5min x LRGB = 20min valotusta. L-kanava kuvattu LPS-P2 -valosaastesuotimen lävitse, kuvan master-L:ään on pinottu myös värikanavat. Valotukset olivat guidaamattomia*. Kuvat on kalibroitu ja käsittely hyvin kevyttä, kuvasta on säädetty vain värit ja tehty venytys. Kohinanpoistoa ei ole, ainoastaan vihreä väri on neutraloitu kuvasta pois.   *) Jatkossa selviää onko sen yrittäminen fiksua tällä putkella, yhden illan perusteella suhtaudun siihen edelleen skeptisesti.

Seuraavana ohjelmassa on kamerasta johtuvien diffraktiopiikkien hallinta, jos nyt niistä saisi ensin vaikka symmetriset.

Isompi kuva löytyy Astrobinistä.



ellu

Ohhoh, hypähtipäs mahtava kuva silmille. Wau  :afro: Ja onnea uuden kaluston johdosta!
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

Murtsi

On kyllä hieno suoritus noin vähällä valolla :cool: saapa nähdä mitä tällä kalustolla saat aikaan tulevaisuudessa, onneksi olkoon uuden laitteiston johdosta myös täältä.

Ransu

Onnittelut, huikea tulos tuolla valotusmäärällä. Ja samalla onnittelut hienosta kalustosta :cool:
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/