IC405 - The Flaming Star Nebula

Aloittaja PetriKe, 29.12.2006, 12:19:11

« edellinen - seuraava »

PetriKe

Viime yönä sain viimeisen värikanavan (sininen) kuvat tähän kuvattua eli nyt on kasassa kaikkiaan 650 min LHaRGB:tä. Luminanssikanavan kuvissa kirkas tähti bloomaa kuvan reunasta reunaan, joten jälkikäsittelyssä meni vähän aikaa siivota jäljet.

Kuvauspaikkana mikäs muukaan kuin New Mexico.

Searchlight Observatory Network, NM, USA
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

J-P

Upea kuva Petriltä, oli mennyt ohi silmieni jostain syystä. Kadehtien vain voi katsella, kuinka upeasti tuo heijastussumu osuus tulee esille, kapeakaistakuva ei sitä näytä ja valosaaste pitää huolen ettei laajakaistaa kannatta edes yrittää.

Tässä kuitenkin kapeakaistanäkemys Liekehtivän tähden sumusta: http://www.astroanarchy.blogspot.fi/2013/01/a-heavenly-velvet-ic-405.html

Kuvasin eka kertaa yht'aikaa värit ja H-a kanavan. Meadessa oli kiinni QHY9 harmaasävykamera ja H-a suodin, sen lisäksi Meaden selässä oli Tokina AT-X 300mm f2.8 optiikka, UHC-s filtteri ja QHY8 värikamera.
Lopulliseen kuvaan on yhdistetty data molemmista kameroista.

Luonnolliset, UHC-s filtteröidyt, värit:



HST-plaettiin mapatyt värit, otettu laajakulmaisesta kuvasta



Tässä Tokinalla kuvattu QHY8-kameran värikuva


Tästä siis värit kapeakaistakuvaan.


J-P

Timpe

Uusi näkemys tähän sumuun ja komeat loppukuvat! :cheesy:
(Tuo "Luonnolliset, UHC-s filtteröidyt, värit" on parempi näistä kahdesta, melkein 3D ilman lisäefektejä.)
- Timo Inkinen

J-P

Kiitos Timpe!

Sain lopultakin toimimaan kaksi kameraa yht'aikaa systeemissä. Nyt saan semilaajakaistaiset värit UHCs suotimen, Tokina AT-X 300mm f2.8 optiikan ja QHY8 kameran avulla. Yhdistelmä tuottaa mm. aidot tähtien värit, ainakin esitteiden mukaan, kokemuskin tukee tätä. Samalla saa myös laaja-alaisemman kuvan, jos vain saa kuvakentän säädettyä oikein, sitä ei nyt tapahtunut...




VeijoT

Täällähän on värikkäitä sumuja.

Kuvailin huvikseni näitä koillisen suunnalta, olivat vielä melko alhaalla.  85mm linssi ei juuri tuo yksityiskohtia paljon esille.

Veijo T


einari

Pääsenpä jatkamaan tätä ketjua ensimmäisenä tänä syksynä.
Hyperstar-kollimoinnin päätteeksi testikuvaksi valikoitui tämä minulla kuvaamaton kohde.
Hyvin sumua tarttui, mutta outoa oli se kun kollimoinnin päätteeksi CCDinpector näytti hyviä lukemia mutta sitten näissä sumukuvissa inpektoori näytti taas kallistusta.



Tässä siis valotusta C9.25" Hyperstarilla 15 x 30s.
___
Tapio

Timpe

Lainaus käyttäjältä: einari - 07.09.2014, 12:39:19
Hyperstar-kollimoinnin päätteeksi testikuvaksi valikoitui tämä minulla kuvaamaton kohde. Hyvin sumua tarttui, mutta outoa oli se kun kollimoinnin päätteeksi CCDinpector näytti hyviä lukemia mutta sitten näissä sumukuvissa inpektoori näytti taas kallistusta.

Voisiko olla mahdollista että kamera taipuu hitusen tuossa Hyperstarin nokalla, jos putki osoittaa jonnekin muualle kuin zeniitiin? (Kollimoitiinko Hyperstar tuolla sumukuvan suuntauksella?)
Muutoin kuvausyhdistelmäsi näyttää keräävän valoa vallan hurjasti jo lyhyillä 30s valotuksilla, joten epäilen siis huijausta... :grin:
- Timo Inkinen

einari

Hyperstaria kollimoitiin alkutilassa eli pohjantäden suuntaan.
Sen jälkeen olikin sitten seikkailua ympäri taivasta ja kuvien solvausta.
Tänään tutkin solvauskuvia ja mielestäni tilttiä tuli lisää yön kuluessa.
Joku siis ei ollut kunnolla kiinni tai antoi periksi.
Sain muuten tänään Antilta muutaman SXV-H9C värikameralla otetun kuvan ja niissä tiltti oli 5 prosentin luokkaa ja tähdet hyviä.
Onhan tuossa pienempi kenno mutta vähän ihmetyttää.
___
Tapio

Toni

Tuossa vähän laajempi näkymä, jossa näkyy muitakin Ajomiehen tähdistön sumuja. Flaming Star on lähellä oikeaa yläkulmaa, enkä osannut olettaa, miten paljon kaikkea muuta kivaa samaan kameraoptiikkakenttään. On tämä vaan upeaa taivaanseutua.



Taivaanvahdissa hieman tarinaa.
T. Veikkolainen, Järvenpää
Ursan havaintokeskus Tähtikallio, Syvä taivas - ja Aurinko-harrastusryhmät

"Toisinaan, milloin Venus yksinään hallitsee noin 45 astetta horisontin yläpuolella, se säteilee niin voimakkaasti, että melkein voi lukea sen valossa ja esineistä, joihin se sattuu, jää huomattava varjo."
- Afrikka-kirja (A. Gallen-Kallela, 1931)

Kharan


vehnae

Hauho yllätti tarjoamalla kuvauskelit! Rantasaunalla tuli saunottua ja paistettua makkaraa samalla kun kenno tirisi sumujen fotoneista. Valoa tämä kaipaisi vielä vähän enemmän, mutta Lovejoyn kuvaamisen jälkeen ehti valottamaan vain 2h40min ennen pilvien vyörymistä päälle.

Positiivisena yllätyksenä optiikkaongelmat alkaa pikkuhiljaa olla ratkottu, tähän sain ensimmäisiä kriittisen tarkastelun kestäviä osavalotuksia täydellä  f/2,8 aukolla. Seurannan (puuskaisa tuuli?) ja tarkennuksen kanssa oli tosin hieman ongelmia, ei onneksi mitään ylitsepääsemätöntä.

Isompi kuva ja tekniset tiedot Astrobinissä.


Jouko_Kettunen

Tämähän onkin hieno kohde! Kapeakaistasuodattimilla onnistuu kuvaaminen omakotialueen huonoista olosuhteistakin. Hubble-paletilla saa sumun hyvin esille ja kirkkaita värejäkin (toki täysin epätodellisia). Kuva otettu WO110 optiikalla ja SBIG ST-8300m kameralla, valotusta yhteensä 3 tuntia. Osa valotuksista oli pilvien vuoksi vähän heikkoja.

J-P

Hei,

Helmikuun 14. kuvasatoa, IC 405, Liekehtivän tähden sumu. Tällä kertaa kuvasin myös heijastussumuosan mukaan sinistä filtteriä käyttäen. Se näkyy kuvissa sinertävänä alueena keskeltä oikealle.
Isommat kuvat ja tietoja blogissa: http://www.astroanarchy.blogspot.fi/2015/02/ic-405-flaming-star-nebula.html

Hubble paletissa



visuaalisissa väreissä




Pelkkä vedyn emissio




J-P

J Piira

Nyt tuo minun 30-vuotinen jalustaprojekti alkaa olle siinä kunnossa, että jonkinlaisia kuvia saa himmeistäkin kohteista. Tämä on kuvattu modatulla EOS 60D:llä valotusta n.70 min 30s/kuva.
Noita edelläolevia J-P:n ja muittenkin käsittämättömän hienoja erityyppisiä kuvia on mukava nähdä.
- Jukka -

einari

On hieno tämä 'luomuvärityksellä'.
Mutta onpas eksoottisen näköinen rantu vasemmassa reunassa.
___
Tapio