Linnunratakuvia

Aloittaja MarkoM, 16.09.2008, 10:19:14

« edellinen - seuraava »

ilpo_T

Tekemisen puutteessa kävin viimevuotisia kuvia läpi ja tämä osui silmiin.
Yksi 60 sekunnin valotus ja lightroomissa käpistelyä


sky connection
by patteri, on Flickr

cmas

Ilpolla on hieno idea tuon radio/gsm/mikälietornin kanssa. Vähän erilainen eikä aina vaan samaa metsän rajaa.

Oma yritys tämän kauden avauksena alla, valitettavasti metsän rajasta. Valosaaste kyllä haittasi, mutta tilanne on paljon parempi kuin kotona PK-seudulla missä lähinnä kynnet lyhenee kuvauskelejä odotellessa. Jotain hauskaa kuvaan toi se, että takana loimottaa majapaikan vihreä mainoskyltti ja havut + puun rungot saa siitä vihreän kajastuksen.
Kalustona Sony Nex-7, Samyang 12 mm NCS CS f/2.0 @ f/2.0. 1 x 30 sec valotus, iso 800 ja kamera oli iOptron Skytrackerin nokassa seurannassa. Ei voinut pidempää valotusta juuri käyttää, alkoi koko kuva olemaan yhtä valosaastetta. Kuvauspaikkana Lappajärven rannat. Lightroomissa puljattu kuva.


JiiHoo

Todella hienoja ja näyttäviä kuvia, molemmissa asettelu onnistunut erittäin hyvin.

ellu

#333
Tulipahan yks ilta (29.10.) kokeiltua ottaa ihan vaan linnunradasta kuvia. 12min20s 10s pätkissä ilman seurantaa... köh yritin kokeilla tehdä animaatiota kuvista mutta eipä onnistunut... Niin että pinosin sitte  :cheesy: Vähän vielä aurinko vaalentaa alhaalla taivasta.
Kamerana Canon 600D ja EFS18-55mm (zoomi oli 18) F3.5 ISO6400

Vähän ihmetyttää miksi reunojen tähdet on tuollalailla venyneet...
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

JiiHoo

Oliskohan noissa kyse vaan objektiivin komasta? Samaa olen nähnyt omien zoom-objektiivien kanssa kuvatessa.

naavis

Canonin kittilinssi ei sentään ihan noin pahaa komavirhettä tuota. Millä pinosit kuvat? Objektiivi vääristää kuvakenttää reunoilla hieman, ja jos pinoamissofta ei osaa kompensoida vääristymää, tähdet eivät päädy päällekkäin joka kohdassa kuvaa.

kjj

Joo, tuossa Elinan kuvassa näkyvä komavirheeltä näyttävä ilmiö näyttää aika lailla DeepSkyStackerin pinoamis- tai kohdistusvirheartefaktilta. Tai ainakin hyvin samantapaiseen olen itse törmännyt ajoittain nimenomaan sellaisissa kuvissa, joissa tähtiä on hyvin paljon.

ellu

#337
Joo DSSllä pinottu. Tuota vääristymää oli paljon enemmänkin, mutta croppasin suurimman osan pois...
Tässäpä vielä lähikuvaa tuosta Ameriikan sumusta NGC7000 (rajattu siis tuosta edellisestä kuvastani)
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

wm-x

Apua kaivataan. Näitä kuvia pitäisi saada pinottua mutta maisema tietysti pinotessa sumentuu. Kokeilin photoshopissa maiseman saada tuohon liitettyä erikseen mutta ei onnistu. Tässä yksi 10sec valotus. Millä konstilla saatte maiseman leikeltyä pinottuun kuvaan?


kurja

Eipä sitä muuten taida saada kuin fotarilla tai vastaavalla, taivaspino omaan layeriin ja maisema toiseen, sitte maskia piirtämään... tarkkaa nyherrystä. Jos löytyy piirtopöytä niin auttaa kummasti. Nuo risut tuossa vasemmalla ovat erityisen hankalia. Tai jos joku tietää paremman konstin..?

JKyytinen

Tai helpommalla pääsee, jos pyyhkii pehmeästi pois myös taivaan alaosan, kunhan molemmat kuvat ovat samoilla asetuksilla ja säädetty samalla tavalla.
Jesse Kyytinen

jessekyytinen.wordpress.com

Bresser 10x50 kiikarit
EQ-3
EOS 5D3, 50D, suljinvammaiset 450D, 70D
FD 300mm f/2.8L,Samyang 14mm f2.8,24mm f1.4,85mm f1.4,Sigma 30 1.4Art
Fuji X100s
Nokia Lumia 920
GoPro2

wm-x

No menee kyllä tarkaksi nyhräämiseksi. Pitänee joku ilta ottaa haaste vastaan! Paras kuva tulisi kun saisi nuo risut kokonaan leikattua pois kuvasta, mutta se ei taida onnistua...

einari

___
Tapio

wm-x

Vaikuttaa toimivalta ja helpolta! Saa nähdä miten puree noihin oksiin minun kuvassani. Kiitos linkistä!

wm-x

Tässä oma yritys. En vielä ihan tyytyväinen ole, mutta hyvää harjoitusta. mosaic n. 10 kuvasta. Nikon 5200 + kittilinssi @18mm f 3.5.