M42 - Orionin suuri kaasusumu

Aloittaja Make, 23.09.2006, 12:40:22

« edellinen - seuraava »

Javs86

Hienohan tuokin on, mutta jollain tavoin pidin edellisestä vielä enemmän.
Jarkko Suominen
--------------------
Porin Karhunvartijat ry
https://karhunvartijat.fi/

--------------------
TS-Optics ED Apo 80mm f/7,
HEQ5 Pro Syntrek,
Canon eos 700D (Astro-mod), ZWO ASI120 MC, Atik 16IC

blaatu

Tuoreissa orionin kuvissa näyttäisi olevan ikäänkuin vain kahta pääväriä, sinistä ja punaista. Minulle tuli tästä mieleen sitten että levittäisi sinivärit violetin ja vihreän alueille ja punavärit otanssin ja keltaisen alueille.
Vähäisempikin okulaari riittää kun sen saa lahjaksi

VP

Lainaus käyttäjältä: wm-x - 15.12.2016, 22:04:43
Nyt en koske tähän kuvaan enää. Jonkunlainen sokeus tulee, kun pitkään pyörittelee samaa kuvaa... Mielipiteitä? Tämä on drizzlatusta datasta ja ehkä hieman tarkempi. Tämä on 50% pienennetty jpg.

Hieno, tosin kirkastaisin hieman koko kuvaa. Nyt huippuvalot on aika tummia, tietysti pitkälti makuasia millaisen haluaa. :smiley:

-V

wm-x

Kuoppasin tuon drizzlatun datan. Siinä en löytänyt taustataivaalle sopivaa kohinanpoistoa. Yhden version tosiaan vähän kirkkaampana printtasin siitäkin. Se oli kokoluokassaan hyvä kuva, mutta en siihen saanut omasta mielestä mitään vau-kerrointa. Kuusta johtuen gradienttia ja muuta epätasaisuutta/värivirhettä löytyi. Myös tuo tumma sumu oli saanut ilmeisesti flatti korjauksen takia oudon punaisen sävyn.  Nyt odottaa vielä pari kuvaa prosessointia joten jätän tämän kohteen seuraavaan vuoteen. Sain kuitenkin omasta mielestäni omalle työlle/ajalle vastinetta tästä kuvasta enemmän kuin toivoin. Näitä kävin tänään hakemassa 3 kappaletta printattuna ja kehystettynä, jotka "myytiin" heti.


wm-x

#890
Sain laajemman version valmiiksi. Nyt tuosta keskustasta näkyy yksittäiset tähdet myös. Otin 20x1min pinosta keskustan ja muu kuva on aikasempaa dataa. Vaikea oli kuun valaisemasta datasta saada nostettua tuota himmeää tausta sumua. EDIT:

VP

Huoltotoimenpiteiden lomassa pistin putken raksuttamaan M42 kun kerran keliä oli. H-alphaa totuttuun tyyliin, 17x180s ja ytimeen 10x30s.

-V

Tertsi

Kerran kelit ei anna myöten kuvaamiselle, niin opettelin poistamaan tähdet sumukuvista PixInsightilla. J-P:n tähdettömät sumukuvat ovat varsin huikeita. Tässä siis experimentaalisen tähdetön versio Orionin kaasusumusta. Tehty PI:n StarMask, MlutiscaleLinerTransform ja MorphologicalTransformation työkaluilla.
Tero Hiekkalinna
GSO Dobson 250/1250, Celestron EdgeHD 8 + 0.7x reducer, Sky-Watcher 80ED 600mm/F7.5 + 0.85x reducer/corrector + ASI2600MC Pro + iOptron CEM60 + Orion ShortTube 80/ASI120MM Mini 
http://www.astrobin.com/users/Tertsi/

Kuulapaa

Tak f/3.65 ja QHY163M, gain 20, OS75, H-alpha, 10x10s, 10x30s ja 10x180s


Tein kaksi HDR pinoa ja jotenkin tämä kirkkaampi istuu silmään paremmin.
Kun itse tekee niin saa sellaisen kun tulee.
http://www.kuulapaa.com/

wm-x

Ensivalo? Onnea! näyttää hyvälle, hieman olisin näyttänyt ehkä hdrtransformationia vai mikä se PI työkalu oli.

Kuulapaa

Täytyy ottaa sitten jossain vaiheessa hieman lisää valoja jos jaksaa ja prosessoida ajan kanssa.
Tuo 37min on ehkä hieman liikaa venytetty jo nyt.
Kun itse tekee niin saa sellaisen kun tulee.
http://www.kuulapaa.com/

Jurassic

Tunnin mittainen räpellys Orionin sumusta.
On niin paljon kohteita mitä haluaisi kuvata, ihan kuin lapsi karkkikaupassa :laugh:
Omegon eq5
Canon 1200D full spectrum mode

VP

Koitinpa huvikseni kuvata ASI174MM-C planeettakameralla sumun keskustaa, putkena Meaden 12" f/10. 30x3s L

-V

VeijoT

Orion oli noin 24 asteen korkeudessa etelän suunnalla. Usvaa nousi melko nopeasti maan pinnalle, mutta kun kuvaa kerrostalosta niin pääsee pahimpien sumujen yläpuolelle.
Vertailun vuoksi oikealla yksi 240 sek valotus, + tuohon kirkkaalle keskustalle lyhyt valotus.  Tuo 800mm peiliputki ja täyskennoinen järkkäri on tälle kohteelle juuri sopiva.


Veijo T




mickut

Komakalliolla oli melkein kirkasta, sillä suurin osa sumusta oli metsän takana. Ihan kaikista osavalotuksista ei silti erottanut kohdetta, mutta jonkinlaisen HDR-tulkinnan tästä haastavasta käsittelykohteesta sain aikaiseksi.


Flickr-sivulle

LRGB, 8x5min + 7x10s valotukset.

Tähtien muodot antavat ymmärtää että jotain on taas kunnolla pielessä putken säädöissä, ja pääpeilin peittää jo epätasainen kerros jotain möhnää. Kuinkas pahasti Newton menee kollimaatiostaan kuralle kun irrottaa pääpeilin pesuun?

-Antti