Flattikalibrointi videosta?

Aloittaja VP, 28.04.2016, 22:16:29

« edellinen - seuraava »

VP

Mietin tässä sellaista että kun kuvaan esim. kuuta tai aurinkoa niin ditheröinnillä poistuu roskat muttei vinjentti. Tästä syystä aurinkomosaiikit tuppaavat olemaan hieman epätasaisia, etenkin kun Coronado PST vinjentoi ASI120MM -kameraa käytettäessä hieman nurkista.

Flattikuvat auttaisivat mutta melko työlästä ajaa kalibrointi läpi käsin jokaiselle yksittäiskuvalle. Onnistuuko jollain softalla .avi videon kalibrointi ilman ylimääräistä säätöä?

-V

PekkaR

Onnistuu AutoStakkert!2:lla. Image calibration valikosta create master frame, joka pinoaa flatti avista master flatin. Kun pinotaan varsinainen kuva, niin ennen pinoamista Image calibration valikosta Load master flat. Toimii myös batch prosessissa, kun ensimmäiselle prosessille ladattu master flat.

Pekka
Celestron C9.25, NEQ6, Hyperstar, Atik 460EXm, Antares 0.63, ym...

https://www.flickr.com/photos/pekkaruohomaki/

VP


VP

Houston, meillä on ongelma. Enpä tullut ajatelleeksi ettei aurinkoputkella pysty kuvaamaan flatteja normaalisti, kokeilin myös aurinkoa vasten kuvata tarkentamalla pieleen mutta kiekko ei täytä nurkkia. Mikä siis avuksi? :sad:

-V

einari

Pieleen tarkennus käsittääkseni toimii vain jos kuvattava alue täyttää koko ruudun.
Jos ympärillä on reunaa niin pitää käyttää muita keinoja.
Itse en ole (PST:llä) flättejä käyttänyt korkeintaan kuin muutamissa kokeiluissa, mutta miten olisi keinotekoinen flät ?

Täällä jotain keskustelua fläteistä (ja muustakin aiheeseen liittyvästä):
http://solarchat.natca.net/viewtopic.php?f=4&t=2590
Ja täällä yksi ohje tehdä keinotekoinen flätti:
http://re.apaaweb.com/imaging_the_sun_PRe_2015.pdf
___
Tapio

VP

Kokelin tuota keinotekoista flattia, muttei tunnu toimivan jyrkkärajaisiin tummentumiin? Myöskin kirkkaat kohdat auringon pinnalla tummentuvat melkoisesti. Flateilla pääsisi eroon myös PST:n aiheuttamista Newtonin renkaista, siksi vähän himottaisi niitä käyttää. Minulla on pidempikin barlow, mutta jostain syystä se ei tarkennu PST:n kanssa vaan siirtää focusta taaksepäin?

-V

Timo Kantola

Tein aiemmin flätit elmukelmulla. Kelmu objektiivin eteen, niin kuin löysä rumpukalvo, pysyy esim. kuminauhalenkillä.
En osaa sanoa kuinka hyvin toimii kuvassa jossa koko aurinko näkyvissä ja reunat mustana - kokeilemalla selviää. Ainakin aurinko on syytä pitää samassa kohtaa flätti - ja normi kuvauksen aikana.

Flätti kannattaa valottaa aivan histogrammin kirkkaaseen päähän... jos AS2:lla käsitteelee kuvat. Muuten flättikorjatuista tulee "ylivalottuneita".
Jos Ha-putkella kuvaa ja newtonin renkaat kiusaa, niin flättejä kannattaa ottaa vähintään puolentunnin välein. Newtonin renkaat elää kokoajan.. kovin vanhalla flätillä niitä ei saa poistettua, tai saa ne, kun korjaa newtonin renkaiden siirtymät photarilla.
Timo Kantola