Jupiter kaudella 2015

Aloittaja RL, 05.01.2015, 03:55:44

« edellinen - seuraava »

TimoSu

ok, kuvakentässä pysyy hienosti :)

Mietin vielä sitä, että kuinka hyvältä kohtullisesti onnistuneesta videosta pinotun kuvan tulisi näyttää silmälle. Ei o mitään referenssiä, niin jää miettimään, että kuinka paljon sitten kuvan käsittelyssä pinottu kuva paranee.

Jos mahdollista niin, voisiko joku laittaa jupiterista tämmoisen pinotun kuvan (autostakkert esim.) mikä on ok laadultaan ja jopa siitä vielä waveletsillä korjatun. Vois auttaa mua arvioimaan, että koska se video ja pino alkaa olla kohdallaan.

Kuvankäsittely on sekin vielä hakusessa, mutta jos sitä reenaa, niin että olis edes teoreettiset mahdollisuudet onnistua.

Semmoinenkin ehdotus on, että jos joku pinoaisi minun ottaman videon jupiterista ja kokeilisi, että voiko siitä saada riittävän hyvää pinoa.

Ymmärrän kyllä jos omissa hommissa on ihan tarpeeksi tekemistä :)

T:Timo

YoKahainen

Tässä olis pelkkä pino, tältä jos näyttää alkaa olla kohtalainen loppukuva tulossa.



LKE

TimoSu

ok, kiitos. ei näytä :)

YoKahainen

Kohtalaisella tarkoitin tietenkin suomen oloissa melko hyvä. Eli tämä on aika harvinaista.

LKE

tila

Lainaus käyttäjältä: YoKahainen - 09.05.2015, 02:09:44
Kohtalaisella tarkoitin tietenkin suomen oloissa melko hyvä. Eli tämä on aika harvinaista.

LKE

Pelkäksi pinoksi näyttää hyvältä. Itse en ole onnistunnut vielä saamaan mieleistäni kuvaa jupiterista , milloin on vikaa laitteistossa, kuvaajassa, säässä tai kaikissa niissä.
Teppo Laitinen

ellu

Tässä vertailuksi vähän huonompi pino.

SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

TimoSu

Kiitos Ellu! Mun pinot ei yllä tuohonkaan, vielä.

Täytyy selvittää toi Canon60Da pikselikoko, et vio arvioida mikä on maksimi polttoväli, ellei joku satu lonkalta sitä tietämään.

Oletan, että C8 2000mm polttovälillä pitäisi vielä onnistua.

Tarkennus on kanssa vaikea, kun kuva elää. Ajattelin kokeilla näin: Tarkennan läppäri/livemodella niin hyvin kuin pystyy. Sitten otan videon esim 100s tästä kohdasta ja sen molemmin puolin pienellä tarkennuksen muutoksella. Vai miten ihmeessä te saatte ton fokuksen kohdalleen.

Teettekö pinon niinkuin yhdellä pinoamisella vai käytättekö ekan pinon kuvaa lähtökuvana seuraavalle pinolle? Eikös siinä as2 näin voi toimia? Mitä ne arvot tarkoittaa; stack options; number of frames ja percentage. Ainakin sitä haen, että jos määrittelen framemäärän pinoon, niin onko ne niitä parhaita? Tai prosenttiosuus.

Viimeisimmässä as2betassa tuossa kohtaa on monta ruutua joihin voi laittaa näitä arvoja useampia, käytättekö sitä ja miksi?

Muuten siitä jupiterin huojunnasta. Kiitos kommenteista. Eilen tein kokeen jossa oli televue5x ja reduseri eli polttoväliä 6500mm ja jupiter mahtui vielä livemodessa ruudulle. Ei huojunut tällä kertaa kovinkaan paljoa. Ilmeisesti laitteisto on riittävän vakaa. Siirsin myös putken kiinnitys paikkaa jalustassa hieman taaksepäin ja nyt se on hieman takapäinoinen eli ikään kuin nojaa koneiston vetoa vastaan. Talokin ilmeisesti varähtelee vaan ajoittain enemmän tai vähemmän. Myös tuuli osuu välillä putkeen ja siihen voisi keksiä jotain. Uutena harmina huomasin T2 liittemessä klappia...

RL

Kannattaa miettiä planeettakuvaus kameraa, jos kiinnostaa enemmänkin kuvailla jupiteria. Järkkäri ei vaan sovellu planeettakuvaukseen. En ikinä saanut järkkärillä yksityiskohtia, mutta asin hommattua tuli niitä enemmän reilusti.

YoKahainen

Jupiter ja Ganymed 9.5.2015 20.16



LKE

ellu

Hei, onko Jupiteria mahdollista nähdä etsinputkella päivätaivaalta? Veenus löytyy kyllä, mutta Jupiteria ei niin millään. Onko se jo sitten turhan himmeä...
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

YoKahainen

Kyllä se vielä joku päivä sitten näkyi helposti, sanoisin siis todennäköisesti kyllä.

LKE

ellu

No joo kun mielestäni kaiken järjen mukaan pitäisi näkyä... Etsijässä vika.
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

ellu

Oli tosiaan hyvä saada varmistus, että on mahdollista etsin-putkella löytää Jupiteri. Löytyi viimein. Laittoi vain Altin suht oikein ja etsi sivusuuntaisesti. Oli kyllä hyvin pieni ja himmeä piste.

Tämäkin saavutus palkittiin pilvillä!  :realmad:
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

JVO

Silloin kun Jupiter on noin 90 asteen päässä auringosta niin etsimistä helpottaa huomattavasti polarisaatiosuodin, sillä kun saa taustataivasta tummennettua aika dramaattisesti.

Liitteenä eilisillan Jupiter.

ollia

Täältä myöhäistä punaista täplää:


https://www.flickr.com/photos/108751111@N02/18277960230/

Värit vähän kehnot mutta muuten itse ihan tyytyväinen kun on eka kuva jossa edes näkyy tuo GRS
Olli Arkko

Skywatcher 200PDS - HEQ5 PRO - Nikon D7000 (modattu)